Monday, June 23, 2008

БГ политически стандарти

Станишев - юмрукът на партията
Направо бях шокиран от последното посещение на Станишев във Вашингтон. Познавам го бегло още от 1998-99 когато беше никому неизвестен секретар по международните въпроси на БСП. Правеше впечатление на малко свито, но образовано момче. Абе в общи линии, свестен тип, макар и в БСП. Дори и премеждията му като премиер, не много положителни, може да си ги обясним повече със сянката на Гоце.
Каква беше изненадата ми, когато Станишев заплаши журналистка във Вашингтон, само защото го е попитала за коментар относно обвиненията на президента за неговите съветници. Той тръгна към репортерката на "Дарик" и започна да я притиска с тяло към перилата. Момчетата от НСО не знаеха какво да правят, премиера ли да пазят, репортерката ли. Такова поведение, ей богу, никога не съм очаквал да видя. Още по-странно е, че май никоя медия не е споменала за случая, с изключение на това, което аз написах - че Станишев се е държал грубо и нагло.
Искаше ми се да напиша, че в нормалните страни, това е повод, ако не за оставки, то поне за гигантски скандал. Но няма смисъл- грубото държание показва, че Сергей е вече пътник. Ако не можеш да се оправиш с доста доброжелателните БГ медии, означава, че вече тотално си изгубил връзка с реалността. Четете какво старите вестници пишеха за Костов.
Петър Димитров, министърът на икономиката, поне е забавен до нелепост. В САЩ той изглежда като актьор от някоя абсурдна комедия, буфонада или нещо такова. В Ню Йорк, на т.нар. инвестиционен форум, той обясни как България изнася за САЩ "вар, цимент, камъни", и че ако не се броят ромите, в Б-я безработица няма. На всички е ясно, че човекът не е лош, но никога не е трябвало да излиза извън стените на варненския ВИНС. На мен обаче ми направи впечатление, че никой , ама абсолютно никой, не отбеляза неговите расистки коментари.

2 comments:

Николай Стоянов said...

Не си прав Илине, поне за забележките за българските медии. С приятелски чувства препоръчвам да погледнеш интервюто на премиера в "Труд" и бележката към него. А цялото словоблудство на Петър Димитров бе отразено във в. Стандарт.

С приятелски чувства Ники Стоянов

IS said...

Упс, извинявам се. Няма как да чета БГ-вестници, които не са в интерент. За това писах "май". А за Стандарт е така, но никой не отбелязва, че това си чиста форма на расизъм.

Илин